Начало За нас Реклама Контакти

Таралежчета от картофи и сирене

Снимка за Таралежчета от картофи и сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Картофи, спанак, ароматно сирене и фиде – наглед съвсем обикновени продукти, а всъщност от тях се получава истинско забавление за вкуса и очите. Зарадвайте се и вие с това лесно и весело ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г картофи
  • 200 г сирене гауда или кашкавал
  • 100 г спанак, нарязан на ситно
  • 1 с. л. брашно
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 яйца
  • 150 г тънко фиде
  •   олио за пържене
  •   сол на вкус
  •   брашно за овалване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се слагат да се сварят на пара за 20 мин. Докато са горещи, се пасират с ръчен пасатор. Смесват се с едро настъргания кашкавал и 1 с.л. брашно. Сместа се подправя със сол.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и спанакът се разбърква в него леко да завехне. Прибавя се към картофеното тесто.

  3. 3.

    Фидето се натрошава. Яйцата се разбиват. От картофената смес се правят топчета, овалват се в брашното, потапят се в яйцето и се посипват обилно с натрошеното фиде.

  4. 4.

    Таралежчетата се пържат за 30-40 сек., докато фидето се зачерви и станат хрупкави. Сервират се с прясна салата.


Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари