Начало За нас Реклама Контакти

Качамак с кашкавал и гъби

Снимка за Качамак с кашкавал и гъби
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изключително лесен за приготвяне, качамакът е перфектното ястие, върху което може да се развихри въображението на готвача. Ние ви го предлагаме с пресни подправки, гъби и овчи кашкавал.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • за качамака:
  • 400 г царевичен грис за качамак
  • 500 мл прясно мляко
  •   сол на вкус
  • за соса:
  • 300 г печурки, нарязани на резени
  • 3 с. л. масло
  • 1 с. л. нарязан лук
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 200 г сметана
  • 200 г овчи кашкавал
  • 1 ч. ч. нарязани пресни подправки - пресен лук, магданоз, копър
  •   зехтин
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус
  • 1 парченце твърд кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Млякото се смесва с 1 л вода и се слага да заври. Посолява се и в него се изсипва сместа за качамака. Бърка се, докато се сгъсти и свари.

  2. 2.

    Маслото се загрява в тиган и в него се слага лукът. След като се позадуши се прибавя чесънът, след 1 мин. се слагат гъбите. Когато се изпари водата, им се налива сметаната, прибавя се кашкавалът. Слагат се зелените подправки и всичко се оставя да покъкри, докато се сгъсти. Прибавят се сол и пипер на вкус.

  3. 3.

    Готовият качамак се разпределя на порции и се залива с гъбения сос. Поръсва се с останалия кашкавал.


Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари